Fotografia

inspiracje foto

Banana brownie.
Banana brownie

Składniki:
200 g czekolady deserowej
70 g masła
65 g mleka skondensowanego słodzonego
3 łyżki mocnej kawy (w wersji dla dzieci może być Inka)
40 g kakao z proszku
1 łyżeczka cynamonu
70 g cukru
2 jajka (żółtka i białka osobno)
2 małe banany (170 g po obraniu i rozgnieceniu)

Przygotowanie:
1. W garnku, na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekoladą. Dodajemy mleko i wlewamy kawę.
2. Ubijamy żółtka z cukrem. Dodajemy przestudzoną masę czekoladową, mieszamy.
3. Przesiewamy kakao i dodajemy cynamon. Łączymy.
4. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni.
5. Banany obieramy, rozgniatamy dokładnie, na gładką masę, widelcem. Dodajemy je do masy czekoladowej. Mieszamy.
6. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy z resztą. Przekładamy do małej kwadratowej foremki o boku 22 cm, wyłożonej pergaminem.
7. Pieczemy 20 minut, bez nawiewu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation