Kuchnia

imprezowo

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Ilość porcji: 2
SKŁADNIKI
-2 placki tortilla
-1 puszka tuńczyka
-garść kukurydzy
-pęczek szczypiorku
-80 g sera żółtego
-2 łyżki majonezu
-1 łyżka ketchupu
-1 czubata łyżeczka ostrej musztardy
-sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Tuńczyka odsączamy z oleju, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Pęczek szczypiorku drobno siekamy razem z cebulką. Ser żółty ścieramy na tarce. Do miski z tuńczykiem dodajemy kukurydzę, szczypiorek, ser żółty, majonez, ketchup oraz musztardę. Całość dobrze mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na pół. Na każdy placek rozkładamy po połowie farszu, rozsmarowujemy po całości, a następnie ciasno zwijamy w rulon. Tortillę kroimy w cienkie roladki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation