Kuchnia

wypieki

Deser Danio z kiwi i bitą śmietaną

4 porcje o poj. 250 ml (każda)



Składniki:
• 4 serki Danio waniliowe (140 g każdy)
• 4-6 dużych owoców kiwi (ja miałam 4 duże)
• 2 łyżeczki cukru pudru
• 400 ml ubitej śmietany kremówki 30%
• kilka kostek czekolady mlecznej lub toffi
• 4 małe ciasteczka z nadzieniem (ja miałam Jacob's Lemon Puff)



Przygotowanie:
1. Kiwi obrać i zmiksować/zmielić malakserem/blenderem (gdy są bardzo dojrzałe, a co za tym idzie miękkie, można rozdrobnić je widelcem).
2. Dodać cukier puder i wymieszać.
3. Do każdego naczynia wlać jeden serek Danio.
4. Wyrównać płaszczyznę.
5. Kiwi podzielić na 4 części i każdą z nich wlać do poszczególnego naczynia.
6. Bitą śmietanę podzielić na 4 części i każdą z nich wyłożyć do poszczególnego naczynia.
7. Posypać startą czekoladą.
8. Ciastka włożyć w bitą śmietanę.
9. Podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation