Kuchnia

gotowanie

RILLETTE Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA

Składniki: (2-3 porcje)
250 g wędzonego łososia pokrojonego na cienkie plasterki
1 średni ogórek, obrany, wypestkowany i utarty na grubej tarce
1/2 średniej bulwy kopru włoskiego
1 łyżka gęstego jogurtu
2 łyżeczki chrzanu
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny (ilość dostosować do własnego smaku)
1 łyżka posiekanego koperku
sól i pieprz
rukola (lub inna sałata), jadalne kwiaty do dekoracji

Wykonanie:
Pokrojonego łososia, utarty koper włoski i ogórka wymieszać z jogurtem, chrzanem, majonezem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Podawać tak jak na zdjęciach lub w wysokich pucharkach/kieliszkach, udekorowane listkami rukoli i/lub jadalnymi kwiatami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation