Kuchnia

wypieki

Pasta z łososia

Do przygotowania pasty użyłam pysznego, łagodnego twarożku domowego, który z powodzeniem odnajdziecie w każdym sklepie spożywczym. Dodatkowo smak pasty dopełnia posiekany koperek.

Pasta z łososia jest wyjątkowa i wcale nie trzeba jej jeść z pieczywem. Zdradzę Wam, że bardzo oryginalnym sposobem na przekąskę są krakersy posmarowane pastą z łososia. Na organizowanych przeze mnie domówkach cieszą się naprawdę dużym powodzeniem i zawsze powodują bardzo miłe zaskoczenie wśród gości.

Składniki:
3 lub 4 plastry wędzonego łososia
300 g twarożku domowego
3 jajka
młoda cebulka
świeży koperek
pieprz
Przepis
Jajka należy ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupki i pokroić w drobną kosteczkę. Młodą cebulkę również drobno siekamy. Plastry wędzonego łososia kroimy na drobniutkie kawałeczki.



Twarożek umieszczamy w dość dużej miseczce, dodajemy do niego wszystkie przygotowane przez nas składniki i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pieprz, według uznania i posiekany koperek. Ponownie mieszamy całą pastę. Możemy ugnieść wszystkie składniki widelcem - wtedy dokładnie się ze sobą złączą i powstanie gładka, jednolita pasta.

Pastę z łososia podajemy ze świeżym pieczywem. Może być serwowana na kolację, bądź na śniadanie lub też w roli pysznej przekąski.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation