Kuchnia

Kurzyna

drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą
składniki:

- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 200g mrożonego szpinaku
- 100g fety
- 2 łyżki śmietanki 18%
- 1 łyżka masła
- ząbek czosnku
- sól , pieprz

wykonanie:
pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska.

doprawiamy solą i pieprzem.

na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszysko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę.

mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.

na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc :związują z kilku stron nitką.

na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło .

smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation