Kuchnia

ryby

Ryba po meksykańsku

Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 cebule 2 czerwone papryki
1 puszka ananasa
1 mały koncentrat pomidorowy
4 łyżki pikantnego keczupu (ja dałam łagodny)
przyprawa do ryb
sól i pieprz

Rybę pokroić na kawałki.
Posypać przyprawą do ryb.
Usmażyć na oleju.
Zdjąć z patelni.
Na pozostały tłuszcz włożyć
pokrojoną paprykę z cebulą.
Smażyć aż będą miękkie.
Dodać pokrojone na kawałki
ananasy razem z syropem.
Chwilkę razem smażyć.
Dodać koncentrat i keczup.
Dokładnie wymieszać z sosem,
włożyć rybę.
Doprawić solą i pieprzem.
Dobre z ryżem:))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation