Kuchnia

ciasta

Przepis na Krwawą Mary
Czas przygotowania: kilka minut
Składniki (dla 1 osoby):
180 ml soku pomidorowego
40 ml wódki
2-4 krople sosu Tabasco lub Worcestershire
odrobina tartego chrzanu (na czubku noża)
1 łyżeczka soku z cytryny
1/3 szklanki kostek lodu
sól, pieprz, pieprz cayenne
plasterek cytryny
niewielka łodyga selera naciowego
Akcesoria kuchenne:
wysoka szklanka typu collins
słomka


Wykonanie:

Krok 1. Wysoką szklankę typu collins wypełniamy do 1/3 wysokości lodem, wlewamy wódkę i dopełniamy sokiem pomidorowym.
Krok 2. Dodajemy sos, chrzan, sok z cytryny i przyprawy, mieszamy za pomocą mieszadełka.
Krok 3. Ozdabiamy cytryną i łodygą selera naciowego, podajemy z rurką (najlepiej miękką i przezroczystą, przypominającą kroplówkę ).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation