Kuchnia

Kulinaria

Prosta zupa krem z marchewki

składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek
2 kg marchewki
1 cebula
1 łyżka mielonego czosnku
1 gałązka świeżego tymianku
1 gałązka świeżego rozmarynu
1 litr bulionu z warzyw lub kurczaka
2 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego

przyrządzanie:

Umyj, obierz marchewkę, a następnie pokrój na 1 cm kawałki.
Obierz cebulę i pokrój na cienkie paski.
Podsmaż cebulę, dodaj czosnek, tymianek i rozmaryn.
Marchewkę wrzuć do bulionu i gotuj przez około 20 minut, aż będzie miękka.
Do bulionu z marchewką dodaj cebulę, zioła i całość zmiksuj za pomocą blendera.
Dopraw zupę pieprzem i solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation