Kuchnia

pasta~

Makaronowa patelnia (z szynką)

Składniki:
1/2 opakowania makaronu penne
3 pomidory
6 plasterków szynki
1 mała cebula
sól, pieprz
1 opakowanie naturalnego serka kanapkowego (ok. 150 g)
kilka gałązek świeżego tymianku
oliwa do smażenia


Wykonanie:
Pomidory naciąć na krzyż z jednej strony i zalać wrzątkiem, pod 2-3 minutach ostudzić je w zimnej wodzie i obrać ze skórki. Następnie pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na patelni. Następnie dodać pokrojoną w paski szynkę i pomidory. Podsmażać przez jakiś czas, dodać listki tymianku i doprawić do smaku. Na koniec dodać serek, zmniejszyć ogień i mieszać, aż do uzyskania sosu.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i dodać do pozostałych składników z patelni. Wymieszać i podawać od razu.

https://www.pasjasmaku.com/makaronowa-patelnia/#
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation