Kuchnia

CZARY MARY... GARY

1 pęczek jarmuż
1/8 szklanki ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
2 łyżki świeżego soku pomarańczowego
Szczypta soli
2 małe czerwone pomarańcze, obrane i pokrojone
1 duży grejpfrut, obrany i pokrojony na kawałki
1 duże awokado krojone
1/3 szklanki rozdrobnionego sera feta


1. Kapuste umieścić w dużej misce. W małej misce wymieszać oliwę, skórkę pomarańczową, świeży sok pomarańczowy i sól. Wlać mieszaninę na jarmuż i poczekać aż zmięknie około 2-3 minut.

2. Dodać cząstki grejpfruta, pomarańczy, plasterki awokado i ser feta.
Wszystko delikatnie wymieszać i podawać.

Uwaga-każdy rodzaj pomarańczy będzie dobry do tej sałatki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation