Kuchnia

Kuchnia

Z blogu http://www.eintopf.pl

Składniki:
250 g makaronu, jaki lubicie, my użyliśmy pappardelle
200-300 g bobu
150 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
6-8 plastrów gotowanego boczku
parmezan

Do osolonego wrzątku wrzućcie bób, gotujcie do miękkości, młody bób potrzebuje ok 8-10 minut. po ostudzeniu obierz go z łupin. Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Na głęboką patelnię wrzućcie boczek i smażcie kilka minut aż będzie chrupiący. Wyjmijcie boczek. Na wytopiony z niego tłuszcz wrzućcie czosnek, chwilę podsmażcie, dodajcie ugotowany bób, smażcie chwilę i dodajcie szpinak, poczekajcie aż zmniejszy swoją objętość, dodajcie gałkę, sól, pieprz. Dolejcie 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu, wrzućcie ugotowany makaron, wymieszajcie. Wyłóżcie na talerze, posypcie startym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation