Kuchnia

35 lat Krzysia

Tartinki z figą, ricottą, miodem i tymiankiem
składniki:
kruche ciasto
ser ricotta
miód
tymianek
figi

Piekarnik nagrzać do 180st.C. Foremki na kruche babeczki posmarować masłem i oprószyć mąką. Następnie wylepić je ciastem i schłodzić ok. 30 minut w lodówce. Spody nakryć papierem do pieczenia, obciążyć suchym ryżem i piec 6-7 minut, ściągnąć papier z ryżem i babeczki dopiec jeszcze ok. 5-6 minut na złoty kolor. Ostudzić w foremkach.

W miseczce wymieszać ser ricotta(na 8 mini babeczek ok 125g sera) z miodem i posiekanym tymiankiem do smaku. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i napełnić spody kremem. Figę przekroić na 8 cząstek. Delikatnie wcisnąć je w krem, ozdobić tymiankiem. Schłodzić. Podawać z dodatkową porcją miodu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation