Kuchnia

kulinaria

Gotujemy bulion warzywny(por, seler korzeń, liście selera, marchew, cebula, liście laurowe, ziele angielskie ). W czasie gdy bulion gotuje się na wolnym ogniu bierzemy się za robienie klopsików. Do miski wsypuje surowy ryż i drobno pokrojoną marchewkę,cebulę również drobno pokroić., paprykę w proszku, paprykę pikantną w proszku, czosnek w proszku, sól, pieprz, jajko, mięso wołowe mielone.Połączyć wszystkie składniki i dobrze wyrobić masę, dodać odrobinę grysiku(kasza manna). Ponownie masę dobrze wyrobić i robić klopsiki. Gdy bulion wrze, a warzywa są miękkie należy je usunąć i dodać klopsiki.Po około 20 min. do bulionu z klopsikami dodać passate pomidorową, doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku pikantną i łagodną, czosnkiem w proszku. Gotować jeszcze około 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation