Kuchnia

placki,racuchy,naleśniki,krokiety

Banany w cieście

Składniki:
3-4 banany
1 szklanka mąki pszennej
pół szklanki mleka
2 jajka klasy M
pół łyżki cukru wanilinowego – u mnie Emix
pół łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia – u mnie Emix
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, wbijamy jajka i wlewamy mleko. Składniki dokładnie mieszamy (lub miksujemy) do uzyskania w miarę gęstego gładkiego ciasta (gęstsze od śmietany).
Banany obieramy, kroimy na grube plasterki i maczamy w cieście. Ja wrzucam partiami do miski z ciastem i wyciągam łyżeczką. Smażymy na oleju (na średnim płomieniu) z obu stron na złoto.
Tak przygotowane banany przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation