Kuchnia

kulinarnie

Muszelka z nadzieniem BEZ MĄKI

Ciasto
300 g kaszy manny
15 g suchy drożdży
3 łyżki oliwy z oliwek
150 ml ciepłej wody
sól
Nadzienie
50 g wędliny - drobno pokrojonej
60 g sera żółtego - drobno pokrojonego
3-4 gałązki tymianku - drobno posiekany
mak do posypania


Drożdże rozpuścić w wodzie, zalać kaszę, dodać oliwę, osolić, wymieszać. Przełożyć na stolnicę, zagnieść ciasto, przykryć i odstawić na 20 min do wyrośnięcia. Po tym czasie ponownie zagnieść ciasto.

Nadziewamy
Ja swoje ciasto rozwałkowałam na długi pasek który posypałam tymiankiem, wędliną oraz serem, zrolowałam, następnie zwinęłam . Górę muszelki posmarowałam oliwą i posypałam makiem.

Pieczemy 30 min w 200°C ( termoobieg 180°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation