Kuchnia

kulinaria

Cannelloni z mięsnym farszem w sosie pomidorowym: przepis - Beszamel.se.pl

Mięso mielone podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i także podsmażyć.

Do naczynia wrzucić podsmażone mięso i cebulę, starty ser żółty, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem, wbić całe jajko i wszystko dokładnie wymieszać.

Farszem napełnić surowe rurki cannelloni (nie trzeba ich wcześniej gotować!) i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym (nie więcej niż w dwóch warstwach).

Przecier pomidorowy rozcieńczyć w dwóch szklankach wody, doprawić dobrze solą i pieprzem. Można dodać suszoną bazylię i oregano.

Tak przygotowanym sosem zalać ułożone w naczyniu cannelloni wypełnione farszem - sos powinien zakrywać rurki.

Na wierzch posypać starty żółty ser.

Wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piec około 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation