Uroda

Fryzury

Naleśniki po meksykańsku Składniki na ciasto naleśnikowe:

1 szklanki mąki pszennej

3/4 szklanki mleka

1/4 szklanki wody mineralnej gazowanej

1 jajko

1 łyżeczka cukru

szczypta soli

1 łyżka oleju



Do miski przesiań mąkę, wbić jajko, dodać cukier, sól, wodę i mleko, zmiksować w blenderze i odstawić ciasto na 3o minut pod przykryciem aby odpoczęło.

Rozgrzać patelnię razem z odrobiną oleju. Wlać chochelką ciasto i rozprowadzić je równo po całej patelni. Smażyć na rumiano z obu stron.



Składniki na farsz:

1 pierś z kurczaka

1 strąk papryki czerwonej

1 puszka czerwonej fasolki

1 puszka kukurydzy

3 ząbki czosnku

1 średnia cebula

1 puszka pomidorów z puszki

przyprawy: szczypta oregano, bazylii, cząbru, tymianku, chili, słodkiej papryki, kurkumy

pieprz, sól do smaku

3 łyżki oliwy extra virgine
Kukurydzę i fasolę odsączyć na sitku. Fasolę przepłukać wodą. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pierś z kurczaka, podsmażyć.Dodać pomidory z puszki, paprykę, dusić na małym ogniu, aż woda wyparuje. Dodać odsączoną kukurydzę i fasolę. Doprawić przyprawami, wymieszać dokładnie. Gotować dodatkowe 5 minut, aby danie przeszło aromatem przypraw.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz i dowolnie zwijamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation