Kuchnia

Wege

Kardamonovy: Leniwe z pesto
Składniki:
200 g białego sera półtłustego
3/4 szklanki mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli
5 suszonych pomidorów z zalewy
garść startego sera Bursztyn (może być parmezan)
pieprz
2 łyżki pesto z rukoli
(przepis na 2 małe porcje)

Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do niego mąkę, jajko i sól, zagniatamy ciasto. Jeśli się bardzo klei, podsypujemy mąką. Z ciasta formujemy wałek, z którego wycinamy 2 cm kluski. Leniwe wrzucamy do osolonej, gotującej wody i gotujemy około minutę od wypłynięcia. Odcedzamy i mieszamy z pesto, z pokrojonymi pomidorami, posypujemy Bursztynem. Leniwe można jeszcze potraktować świeżo zmielonym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation