Kuchnia

kuchnia

SEMIFREDO Z MUSEM MALINOWYM

kremówka 400 ml
żółtka 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
maliny świeże 2/3 szklanki
Maliny mrożone
cukier puder łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Najpierw przygotowujemy mus- do blendera wrzucamy umyte maliny, cukier puder i cukier z wanilią, miksujemy.

Na dnie keksówki układamy zamrożone lub świeże maliny.

Żółtka ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę.

Kremówkę ubijamy mikserem na sztywno. Łączymy z masą jajeczną.

Przekładamy połowę do keksówki. Następnie wykładamy połowę musu, robiąc łyżką fale. Ponownie kładziemy masę i mus. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.

Przed podaniem usuwamy keksówkę (u mnie była to jednorazowa, więc ją przecięłam i wyjęłam semifredo) i układamy deser na podłużnym talerzu lub tacce.

Ozdabiamy wedle uznania (ja udekorowałam je malinami i cukrem pudrem).

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation