Design

Design

Zupa pomidorowo szpinakowa z tortellini

Składniki
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 sztuki zmielonej cebuli
1 ząbek czosnku, posiekany
4-6 sztuk filiżanek bulionu z warzyw (ok. 1-1,4 litra)
400 g pomidorów z puszki (kostka) lub 400 g surowych pomidorów pokrojonych w kostkę
250 g tortellini z paczki
sól
pieprz czarny
300 g świeżego szpinaku lub 300 g rozmrożonego i posiekanego szpinaku
60 g świeżo startego sera parmezan

W garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek,2 Podsmażyć cebulę i czosnek, często mieszając, aż cebula stanie się szkilista, około 5 do 7 minut,3 Dodaj bulion i pomidory, podkręć ogień i doprowadź do wrzenia,4 Dodaj tortellini i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu,5 Kiedy tortellini jest prawie gotowe, dodaj szpinak, 6 Dopraw do smaku solą i pieprzem,7 Podaj do stołu,8 Udekoruj już na talerzach serem parmezan.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation