Kuchnia

na talerzu

Grillowane brzoskwinie z rukolą i parmezanem

2 dojrzałe brzoskwinie
1 garść rukoli lub endywii frisee
2 łyżki orzeszków piniowych (lub płatków migdałowych)
2 łyżki wiórków parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka gęstego octu balsamicznego
sól, pieprz, do smaku

Listki rukoli lub endywi umyj, osusz i porwij na kawałki. Brzoskwinie umyj, osusz i pokrój na ósemki.
Rozgrzej patelnię grillową. Na suchej patelni zrumień orzeszki piniowe, uważając, by się nie przypaliły. Przesyp orzeszki do miseczki.
Na tej samej patelni połóż cząstki brzoskwiń i lekko opiecz, by się przyrumieniły.
Na półmisku ułóż liście rukoli i endywii frisee, na nich połóż cząstki brzoskwiń. Posyp orzeszkami pinii i parmezanem. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym, skrop dressingiem sałatkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation