Biżuteria

biżuteria

Kotlety schabowe z ziołowym farszem
Składniki:

500 – 600 g schabu bez kości (6 kotletów)
świeże zioła: rozmaryn, oregano, bazylia, pietruszka, szczypiorek
100 g serka topionego (u mnie dzisiaj Gouda)
vegeta, pieprz
oliwa aromatyzowana rozmarynem (klik)
pergamin, papier do pieczenia
Schab pokrój na kolety, ponacinaj białą część tłuszczu.

Rozbij mięso na cienkie plastry. Posyp vegetą.

Z ziół oberwij listki i poszatkuj. Wymieszaj z serkiem topionym. Dopraw solą i pieprzem.

Takim farszem wysmaruj z jednej strony kotlety i złóż je na pół dociskając obie części do siebie.

Z pergaminu wytnij kawałki papieru, które posłużą jako ochronna sakiewka podczas pieczenia. Na papierze ułóż wysmarowane z zewnątrz oliwą kotlety.

Piecz na patelni o grubym dnie.

Podawaj z młodymi ziemniaczkami z wody posypanymi rozmarynem i sezonową surówką np. na bazie zielonej sałaty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation