Biżuteria

biżuteria

Qchenne-Inspiracje! - Pasta jajeczna bez majonezu




Składniki:

* 7 jajek
* płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
* łyżeczka twarożku grani
* 2-3 krople oliwy z oliwek
* sól, pieprz

1. Jajka wkładamy do wody i gotujemy 7 minut od momentu, w którym woda zacznie się gotować.
Od razu po ugotowaniu wkładamy jajka do bardzo zimnej wody. Jajko nie może być w środku twarde, nie wolno przegotować jajek, bo pasta będzie niesmaczna. Najlepiej jak żółtka są jeszcze lekko miękkie.
2. Jajka siekamy drobno, lub przy użyciu specjalnego kółeczka do sałatek.
3. Serek mieszamy dokładnie z musztardą i oliwą. Masę jajeczną solimy i pieprzymy, łączymy z serkiem. Dokładnie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation