Kuchnia

Sałatki

Sałatka fantazja - tort sałatkowy
500 g gotowanej piersi kurczaka

1 puszka kukurydzy

150 g ugotowanej marchewki

5 jajek

1 cebula czerwona

200 g sera żółtego

1 pęczek koperku

opakowanie majonezu dekoracyjnego

papryka i ogórek do dekoracji



Zalewa do cebuli:

50 ml wody

3 łyżki octu jabłkowego

1 łyżka cukru

PRZEPIS
Piersi z kurczaka ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Na talerzu położyć ramkę z tortownicy, na całej powierzchni wyłożyć pokrojonego kurczaka.
Posmarować majonezem.
Do 50 ml wody dodać 3 łyżki octu jabłkowego i 1 łyżkę cukru, wymieszać i zalać pokrojoną cebulę.
Odstawić na 10 – 15 minut, odsączyć i wyłożyć na kurczaka.
Następnie wykładamy warstwę ugotowanej i startej marchewki, smarujemy majonezem.
Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wyłożyć kolejną warstwę. Następnie dodać majonez.
Następnie dodać kukurydzę i majonez.
Na końcu wyłożyć starty żółty ser.
Posmarować majonezezem.
Ozdobić posiekanym koperkiem, startą marchewką, papryką i ogórkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation