Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sos barbecue

Składniki:

1/2 szkl. ketchupu
1/4 szkl. cukru brązowego
1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
1/8 szkl. octu jabłkowego
3 łyżki sosu worcestershire
kilka kropel tabasco
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
1 czerwona papryczka chili

Sposób przyrządzania:

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na złoto na 1 łyżce oliwy. Wszystkie składniki oprócz czosnku zmiksuj ze sobą. Czosnek pokrój w drobniutką kosteczkę i dodaj do zmiksowanych składników. Sos przelej do małego rondelka i na wolnym ogniu podgrzewaj przez 30 min, od czasu do czasu mieszając. Podawaj do mięs jako dodatek lub jako glazurę w trakcie pieczenia. W tak przygotowanym sosie możesz także grillować warzywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation