Kuchnia

drobne ciasteczka

Cynamonowe ciasteczka świąteczne | Zapach Apetytu
Składniki:

400g mąki

230g masła

80g cukru pudru + do obtoczenia

1,5 łyżeczki cynamonu

szczypta soli

2 łyżeczki aromatu waniliowego

3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Masło ucieramy z cukrem pudrem przez kilka minut do uzyskania puszystej, białej masy. Dodajemy sól, aromat waniliowy, cynamon i mąkę i miksujemy. Dodajemy orzechy, mieszamy. Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wkładamy na 30min. do lodówki. Po tym czasie pieczemy przez 12min. w piekarniku nagrzanym do 180oC. Po upieczeniu pozwalamy im chwilę przestygnąć, ale jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation