Kuchnia

jaja wielkanocne i inne

Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Co kupić
6 jaj ugotowanych na twardo „10 Świeżych Jaj”
70 g wędzonego łososia Ocean Sea
2 łyżeczki masła Pilos
1 łyżka majonezu Mikado
2 łyżeczki szczypiorku, drobno posiekanego oraz 1 łyżka do dekoracji
1 łyżka tartego chrzanu, ze słoiczka Mikado
kilka kropel soku z cytryny
sól Castello
pieprz Mikado

Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 20min
Przygotowanie
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Ostrym nożem przekrawamy każde jajko wzdłuż na połówki. Wydrążamy delikatnie żółtka, używając do tego celu łyżeczki do herbaty. Żółtka przekładamy do miski.
W misce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i szczypiorek. Mieszamy, dodając sól, pieprz i cytrynę do smaku.
Połówki jajek napełniamy masą jajeczno-łososiową, układamy na półmisku.
Jak podawać
Faszerowane jaja chłodzimy, przed podaniem posypujemy siekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation