Kuchnia

wypieki

Makaron ze wstążkami szparagowymi

Składniki:
- pęczek szparagów
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- szczypta tymianku
- 1,5 łyzki mascarpone
- pół opakowania
- /4 szklanki tartego parmezanu
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Szparagi pociąć obieraczką na wstążki. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i posiekane szalotki, aż będą szkliste. Dodać tymianek, sól i pieprz. Dolać trochę wody z gotowania makaronu oraz mascarpone. Mieszać. Wrzucić wstążki szparagowe na kilka minut. Odsączyć makaron i wrzucić do sosu. Podawać z cytryną i świeżo startym parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation