Kuchnia

kulinarne II

Kruche babeczki z meksykańskim nadzieniem

Składniki:
12 spodów babeczek z kruchego ciasta ( np. z TEGO PRZEPISU)
puszka tuńczyka w oleju
½ puszki kukurydzy
½ puszki czerwonej fasoli
1 cienki por
łyżka siekanej natki pietruszki
2 łyżki pikantnego ketchupu ( u mnie ognisty Kotlin)
½ łyżeczki meksykańskiej mieszanki przypraw*
pieprz
*ponieważ nie posiadałam meksykańskiej mieszanki przypraw dodałam: słodka paprykę, sól, czosnek granulowany, pieprz Cayenne, oregano, tymianek, pieprz czarny

Uwaga: tuńczyka można zastąpić kurczakiem , należy go wtedy drobno pokroić.

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić widelcem. Czerwona fasolę przepłukać wodą na sitku, kukurydze odsączyć z zalewy. Pora cienko pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z natką pietruszki, ketchupem i przyprawami. Babeczki nadziewaj farszem tuż przed podaniem, dzięki temu zachowają kruchość.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation