Kuchnia

Przepisy

Składniki:

4 jajka
30 dag pieczarek
2 puszki tuńczyka w pomidorowym sosie
20 dag sera żółtego startego
kilka łyżek majonezu
4 ogórki korniszony
pęczek szczypiorku
ok 15 szt.krakersów
pół puszki kukurydzy
łyżka oliwy
sól



Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo,studzimy,obieramy i kroimy w kostkę,układamy na dnie naczynia,solimy.
Na jajka rozsmarowujemy 1 łyżkę majonezu.Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej i na oliwie przesmażamy na złoty kolor odrobinę solimy.,jak przestygną to wykładamy je na jajka z majonezem,na to wykładamy starty żółty ser,odrobinę solimy,na to wykładamy 2 puszki tuńczyka.Na tuńczyka ląduje odsączona kukurydza,na nią kolejna łyżka majonezu,rozsmarowujemy.Korniszony kroimy w kostkę i wykładamy na majonez,na korniszony jeszcze odrobinę majonezu i pokrojony drobniutko szczypiorek .Na koniec na górę dajemy pokrojone w kawałki krakersy,sałatkę schładzamy w lodówce .Jeśli chcecie żeby krakersy były chrupiące podając gościom,to sałatkę schłodź w lodówce bez krakersów i dodaj je przed samym podaniem,ja lubię i takie i takie-Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation