Kuchnia

Przekąski - śledzie

Śledzie w śmietanie z jabłkiem -

Potrzebne składniki:

Majonez Dekoracyjny WINIARY (2 łyżki)
śmietana kwaśna (4 łyżki)
filet śledziowy (400 g)
jabłko (1 sztuka)
sok z cytryny (do smaku)
cebula (1 sztuka)
sól, pieprz, cukier (do smaku)
natka pietruszki (do dekoracji)


Sposób przygotowania

Majonez połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Śledzie mocz 1 godzinę, odsącz, przekrój na połowę i ułóż na półmisku.
Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny.
Następnie obierz cebulę, pokrój ją w półplasterki, sparz wrzątkiem.
Sos śmietanowo-majonezowy połącz z jabłkiem i cebulą, rozłóż na śledziach.
Śledzie podawaj posypane natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation