Kuchnia

Dania z makaronu

MIGDAŁOWY MAKARON W SOSIE TWAROGOWO-MIODOWYM

250 g długiego makaronu
200 g twarogu
słoik migdałów w miodzie waniliowym (można zastąpić dwiema garściami migdałów - nie muszą być blanszowane m- i 3 łyżkami miodu)
ok. 125 g ricotty
nieco mleka
ekstrakt waniliowy

1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.

2. W tym czasie w blenderze zmiksuj wszystkie pozostałe składniki. Nie miel migdałów na proszek, powinny być rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne w sosie.

3. Spróbuj sosu, w razie potrzeby dodaj miód lub mleko. Sos powinien być dość gęsty.

4. Przelej sos do dużej miski. Ugotowany makaron odcedź i od razu przełóż do miski. Wymieszaj i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation