Kuchnia

obiad

Zapiekanka z warzywami
Kilka chwil i pyszne danie ląduje na Twoim stole. Proponuje dziś na obiad pyszną zapiekankę, której smak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całym domu. Nawet dzieci, które tak naprawdę są grymaśne, zjedzą te danie z przyjemnością.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 opakowanie mrożonej brukselki
• 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
• 1 opakowanie mrożonej mini marchewek
• 3 łyżki ketchupu
• 3 łyżki majonezu
• 10 dag parmezanu
• Olej do smażenia
• 2 łyżki przyprawy Gyros
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam i przekładam do naczynia, pośrodku warzyw układam mięso.
3. Majonez mieszam z ketchupem i polewam zapiekankę.
4. Wierzch posypuję serem parmezanem.
5. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation