Kuchnia

Ciacha!

Idealne na Dzień Mamy :) Wilgotne ciasto cytrynowe z mielonymi migdałami

Ciasto cytrynowe bezglutenowe
200 g miękkiego masła
140 g fruktozy lub 200 g cukru
4 jajka
80 g kaszki kukurydzianej lub mąki bezglutenowej (np. kukurydzianej lub miksu mąk)
200 g mielonych migdałów
skórka starta z 2 cytryn (najlepiej ekologicznych, niewoskowanych)
sok z 2 cytryn
1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego lub ziarenka z laski wanilii
Polewa (opcjonalnie)
100 g białej czekolady (sprawdź skład i ostrzeżenie o alergenach)
¼ szklanki śmietany kremówki (sprawdź skład i ostrzeżenie o alergenach)
60 g niesolonych posiekanych pistacji lub płatków migdałowych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation