Kuchnia

Przystawki

Sałatka z surowym kalafiorem

10 średnich młodych ziemniaków
1/2 główki sporego kalafiora
1 pęczek rzodkiewek
5-6 średnich ogórków małosolnych
2 duże garście kiełków rzodkiewki
100 g gęstego jogurtu naturalnego
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka zielonej cebulki
sól, pieprz


Ziemniaki obieramy, kroimy w sporą kostkę, zalewamy wodą, lekko solimy, gotujemy ok. 10 minut, dobrze odcedzamy.
Kalafiora dzielimy na drobne różyczki, dobrze płuczemy, wycieramy do sucha.
Rzodkiewki szorujemy, wycieramy do sucha, kroimy w grubawe plasterki, tak samo postępujemy z ogórkami małosolnymi.
Z jogurtu, posiekanych natek, soli i pieprzu przygotowujemy sos.
W misce mieszamy warzywa, sos dodajemy przed samym podaniem sałatki żeby składniki nie rozmiękły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation