Kuchnia

przetwory/zaprawy

https://www.youtube.com/watch?v=7SWeYwwXi6E

Domowa pasteryzacja pozwala przygotować nam nasze przetwory na dłuższe przechowywanie. Czasem rok, dwa albo dłużej. Podstawowe zasady pasteryzacji na sucho w piekarniku. Pasteryzacja mięsa w słoikach na trudne czasy. Proces tyndalizacji jest bardzo prosty: są trzy podstawowe zasady do pasteryzacji w piekarniku.
Pierwszy dzień pasteryzacja przez 2 godziny w piekarniku w temperaturze 100 *C - 120 *C
Po pierwszej pasteryzacji sprawdzamy i dokręcamy mocno słoiki.
Drugi dzień pasteryzacja przez 1 godzinę temperatura 100 -120 *C
Trzeci dzień pasteryzacja przez 1 godzinę temperatura 100 - 120 *C
Za każdym razem zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.
https://www.youtube.com/watch?v=w1-Jy-fhsGo
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation