Kuchnia

Przepisy

400g fasoli
2 średnie cebule
60g kostki sojowej
2 łyżki suszonej włoszczyzny
1 mała marchewka
200g jogurtu naturalnego (bez zagęszczaczy)
2 duże ząbki czosnku
olej
1/2 łyżeczki garam masala
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki chili
1/2 pieprzu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka zmielonego kminku

Wykonanie Fasolę zostawiam w wodzie na noc. Odcedzam, przepłukuje i zagotowuję z suszoną włoszczyzną i pokrojoną w drobną kostkę marchewką.
Kostkę sojową zamaczam w gorącej wodzie z przyprawami jakich zazwyczaj używamy do tej czynności ;)
Cebulę kroję w łódeczki, podsmażam na patelni z olejem a gdy zrobi się miękka dodaje kostkę sojową, posiekany w plasterki czosnek.
W osobnym naczyniu przygotowuje sos: jogurt mieszam z przyprawami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation