Kuchnia

W mojej kuchni rządzę JA!

Wiosenna zupa bagienna | The Lobster Quadrille

Potrzebne składniki:

3 kubki mrożonego groszku
1 cebula dymka – część zielona
ok. 1 l bulionu warzywnego lub z kury
1/2 opakowania fety
groszek ptysiowy
pieprz
sól

Sposób przygotowania: Groszek i dymkę – tylko tę część zieloną – gotuje w bulionie. Odstawiam, wyrzucam cebulę, a groszek z bulionem wkładam do miksera. Dodaję teraz pokrojoną fetę – 1/2 opakowania i miksuje wszystko razem, aż będzie gładka zupa. Doprawiłam pieprzem i solą, natomiast resztę fety pokroiłam w kosteczkę i podałam na talerz razem z groszkiem ptysiowym. Zupa jest niesamowicie zielona :) wiosenna i bardzo szybko się ją robi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation