Kuchnia

ciasta

Domowa Bubble Tea – jak zrobić napój samemu? - Wizaz.pl

Malinowo-cytrynowa Bubble Tea

Składniki:

tapioka – 4 łyżki;
cytrynowy syrop do kawy – 10 łyżek;
herbata malinowa – 2 saszetki;
mleko – zwykłe lub zagęszczone (ilość uzależnij od preferencji – jeśli chcesz bardziej mleczną – wykorzystaj szklankę mleka, a jeśli orzeźwiającą – odrobinę mleka uzupełnij wodą);
kilka łyżek miodu;
ewentualnie: mięta do dekoracji.



Malinowo-cytrynowa bubble tea - jak zrobić w domu? przepis

Przygotowanie: tapiokę przed ugotowaniem zalej syropem cytrynowym i pozostaw ją na przynajmniej 10 minut. Następnie ugotuj ją według przepisu podanego powyżej. Jeśli chcesz, żeby kuleczki tapioki miały intensywniejszy smak, po ich ugotowaniu i przepłukaniu wodą, możesz ponownie włożyć je do miseczki z syropem i pozostawić jeszcze na kilka minut.

Przygotuj napój: zaparz herbatę (zrób mocną esencję, żeby smak malin był intensywny: na jedną szklankę wody wykorzystaj przynajmniej dwie saszetki herbaty) i wymieszaj ją z pozostałymi składnikami. Teraz rozlej napój do szklanek z tapioką, schłodź i gotowe! Przed podaniem napój możesz udekorować miętą i dodać do niego kilka kostek lodu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation