Kuchnia

obiad

Czapsuja z młodą kapustką
Zamiast bigosu przygotuj tą potrawę, a smak jej zaskoczy każdego gościa, rodzinę. Lubisz wyzwania oto przepis dla Ciebie. Młoda kapusta z fasolką, pieczarkami z dodatkiem aromatycznych suszonych śliwek, wypróbuj koniecznie.
9 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 główka kapusty młodej
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 1 duża marchew
• 450 g fasolki szparagowej zielonej
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka Maggi
• 200 g śliwek suszonych
• Olej do smażenia
• Sól
• pieprz
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładam do większego garnka.
2. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam do mięsa.
3. Na tej samej patelni smażę drobno pokrojoną kapustę oraz obraną, startą na tarce marchew. Doprawiam solą, po usmażeniu przekładam do mięsa.
4. Następnie smażę pokrojoną na mniejsze kawałki fasolę szparagową, solę, po usmażeniu również przekładam do mięsa.
5. Wszystko zalewam wodą, dodaję koncentrat pomidorowy, wlewam Maggi, dodaję suszone śliwki i gotuję około 20 minut.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation