Kuchnia

wypieki

Imprezowa sałatka z serem camembert
Sałatka, która skradnie Ci serce, koniecznie musisz ją wypróbować. Kawałki panierowanego sera z warzywami, a wszystko polane pysznym sosem z żurawiną.
30 minut czas przygotowania
5 porcji
Składniki:
• 100 g mix sałat
• 10 pomidorków koktajlowych
• 1 cebula czerwona
• Sos sałatkowy grecki
• 1 ser camembert
• Bułka tarta do panierki
• 1 jajko
• Olej do smażenia
• 2 łyżki żurawiny do mięs i serów
• 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Do miseczki wsypuję bułkę tartą, do drugiej miseczki wbijam jajko, roztrzepuję widelcem.
2. Ser camembert kroję na ćwiartki, panieruję w jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i bułce tartej, aby ser był dokładnie przykryty panierką. Trójkąciki sera smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Sałaty układam na półmisku, na sałatach układam pokrojoną w piórkach cebulę.
4. Do naczynia wlewam oliwę, trzy łyżki przegotowanej zimnej wody, wsypuję sos grecki, dodaję żurawinę, mieszam.
5. Sosem polewam sałaty i układam połówki pomidorków oraz usmażony ser camembert.
6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation