Kuchnia

Wigilia

Matiasy z cebulą, jabłkiem i granatem
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:

4 filety matiasa
1/2 sporej czerwonej cebuli
1 kwaśne jabłko
sok z cytryny
2-3 łyżki gęstej śmietany
ziarenka granatu
listki świeżej kolendry
świeżo zmielony pieprz
odrobina soli morskiej




Wykonanie:
Moich matiasów nie moczyłam, były idealne do jedzenia od razu. Filety kroimy w dzwonka.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przelewamy wrzątkiem. Jabłko obieramy, kroimy na pół, wykrawamy z niego gniazdko i kroimy na cienkie plasterki. Wkładamy do miseczki skrapiamy i sokiem z cytryny.

Plasterki jabłka układamy na talerzu, na nich układamy matiasy i cebulę. Na śledziach kładziemy kleksy śmietany. Posypujemy ziarenkami granata i listkami kolendry. Wszystko przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation