Kuchnia

smakołyki

Pierś z kurczaka z pieczarkami Składniki:

jedna podwójna pierś z kurczaka

6 pieczarek

1 mała cebula

majonez

20 dag tartego żółtego sera

sól, pieprz, czosnek granulowany



Piersi z kurczaka myję, osuszam i rozbijam. Następnie przyprawiam solą, pieprzem i odrobiną czosnku granulowanego. Przesmażam rozbite piersi na patelni przez chwilę. Cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na oleju, następnie dodaję pokrojone w kosteczkę pieczarki i smażę razem. Przyprawiam na koniec lekko solą i pieprzem. Piersi układam na blaszce z piekarnika, na nie kładę mieszankę pieczarkowo-cebulową, smaruję grubo majonezem i sypię serem. Tak przygotowane wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.20 min. Można ominąć podsmażanie na patelni i kotleciki dłużej trzymać w piekarniku, ale wtedy polecałabym serem posypać trochę później w trakcie pieczenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation