Kuchnia

Design w kuchni

BABECZKI MOCNO CYNAMONOWE
składniki
3 całe jaja
pół szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szkl. cukru
2 szkl. mąki
3 czubate łyżeczki cynamonu
czekolada, orzechy lub wiórki kokosowe do dekoracji, może być też cukier puder:)

Muszę nauczyć się mierzyć proporcje, bo zawsze jest problem, jak chcę Wam podać jakiś przepis:)))
Jaja, cukier i olej mieszamy razem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodajemy cynamon i przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany i swobodnie spływać z łyżki do foremki.
Napełniamy foremki i pieczemy w temp. 180 st C 30 min.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, i zanurzamy w niej czubki babeczek, następnie posypujemy orzechami włoskimi lub wiórkami kokosowymi. Dobrze też smakują z cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation