Kuchnia

Wypieki

Bananowiec

spód:
200 gram masła
szklanka cukru pudru
1 kg bananów
łyżka soku z cytryny
galaretka cytrynowa
400 ml wrzącej wody


góra:
2 banany
galaretka agrestowa
400 ml wrzącej wody


Rozpocząć od rozpuszczenia galaretki cytrynowej we wrzącej wodzie, pozostawić do ochłodzenia.
Miękkie masło zmiksować na puch, dodać cukier puder i dalej miksować.
Banany rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i skropić sokiem z cytryny.
Banany dodać do masła z cukrem i zmiksować.
Wlać przestudzoną galaretkę cytrynową, wymieszać i przelać do tortownicy.
Zostawić do stężenia na min. 1 godzinę.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i zostawić do ostudzenia.
Po stężeniu wyłożyć na wierzch pokrojone w plasterki banany.
Zalać ostudzoną i tężejącą galaretką.
Trzymać w lodówce.

http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/03/bananowiec.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation