Kuchnia

Grill

składniki:

2 średnie cukinie
2 cebule
2 pomidory
500g pieczarek
100-150g żółtego sera
sól
pieprz
świeża bazylia
olej


+ mięso mielone (ja nie dodawałam, ale jeśli macie ochotę, to wystarczy je przesmażyć, przyprawić i dodać do usmażonej cebuli, dalej postępować wg przepisu)

wykonanie:

Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i wrzucić do garna z odrobiną oleju, przesmażyć, na koniec dodać sól i pieprz. Odstawić.
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć (w tym momencie wchodzi mięso mielone przesmażone), również odstawić. Pieczarki wymieszać z cebulą.

Cukinie umyć i przekroić na połowę, a środek wydrążyć łyżeczką (nie wyrzucać).

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Wrzucić do garnka, można dodać również wydrążony środek cukinii i przesmażyć aż pomidory się rozpadną, a cukinia zmięknie. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać również świeże listki bazylii.

Cukinie napełnić pomidorami, na to wyłożyć pieczarki z cebulą, a wszystko posypać żółtym serem.

Piekarnik rozgrzewamy do 180'C.

Cukinie układamy na blaszce i pieczemy pod przykryciem przez ok. 40 minut (przykryłam papierem do pieczenia), a następnie ściągamy przykrycie i dopiekamy jeszcze chwilkę, aż ser się lekko zarumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation