Kuchnia

Śniadanie + obiad i kolacja

Sałatka z indykiem w sezamie - Przepis - Onet Gotowanie

Składniki
15 dag makaronu penne
30 dag piersi indyka
2 łyżki sosu sojowego
olej, sól, pieprz
3 ząbki czosnku
2 łyżki sezamu
po 1/2 zielonej, żółtej i czerwonej papryki
łodyga selera naciowego
czerwona cebula
1/2 główki sałaty lodowej
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
szczypior
Etapy przygotowania
1

Makaron ugotuj al dente, przelej zimną wodą, odsącz. Mięso umyj, osusz, pokrój na paseczki. Skrop sosem sojowym, olejem, dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz, wymieszaj, odstaw na 30 min. Obtocz w sezamie, usmaż ze wszystkich stron na oleju. Wyjmij łyżką cedzakową, trzymaj w cieple. Papryki umyj, osusz, potnij na paski, seler pokrój w plasterki, cebulę – na piórka. Liście sałaty opłucz, osusz, porwij na kawałki. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym, solą i pieprzem. Do salaterki włóż makaron, wszystkie warzywa, przemieszaj. Na wierzchu ułóż indyka, polej sosem winegret, udekoruj szczypiorem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation