Kuchnia

Słodkości

Orkiszowe brownie z malinami

Składniki:
115 g masła
100 g gorzkiej czekolady
2 jajka
100 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
70 g mąki orkiszowej typ 700
szczypta soli
100 g mlecznej czekolady
garść malin w moim wypadku, ale polecam dać więcej, mi szkoda było, bo i tak synek wybierał

Przygotowanie:
- masło rozpuścić na średnim ogniu, dodać połamaną gorzką czekoladę, mieszać aż do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia
- jajka ubić z cukrem na najwyższych obrotach na pyszystą masę, pod koniec dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem, szczyptę soli, mąkę, wymieszać już na wolnych obrotach, tylko tak, żeby składniki połączyły się
- wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pukładać maliny, posypać z wierzchu kawałkami mlecznej czekolady
- piec w 160 stopniach około 30 minut, do suchego patyczka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation