Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI

niecałe pół szklanki mąki
łyżka kakao
pół szklanki mleka
jajko
łyżka oleju + odrobina do posmarowania patelni
250ml śmietany kremówki
łyżeczka cukru pudru
banan

Patelnię wstawiamy na ogień, smarujemy odrobiną oleju (najlepiej silikonowym pędzelkiem). Mąkę, kakao, mleko, jajko i łyżkę oleju mieszamy razem trzepaczką uważając, żeby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe wychodzi dość gorzkie, więc jeśli ktoś tego nie lubi można dodać na tym etapie łyżeczkę cukru pudru. Smażymy naleśniki z dwóch stron ;)
Banana obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Naleśniki smarujemy śmietaną, wykładamy na to kawałki banana i zwijamy, bądź składamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation